Επίκαιρες ερωτήσεις στο ΔΣ 13/10/20 – προτεινόμενο ψήφισμα για την Αρμενία

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ για το ΔΣ 13/10/20

Ερώτηση 1η:

Από τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου στις 29/6 θέσαμε το θέμα του 15ου Νηπιαγωγείου στο Δροσερό.

Στις 25/8 και αφού δεν είδαμε καμία κίνηση προς την κατεύθυνση υλοποίησης, επανήλθαμε, με νέα ερώτηση.

Οι απαντήσεις σας ήταν από σιωπηλές έως άστοχες!

Κι αφού, ασθμαίνοντες, επιτέλους μέσα Οκτωβρίου, τοποθετήσατε τις 10 λυόμενες αίθουσες στα πλαίσια της γενίκευσης της Προσχολικής Αγωγής, χωρίς κι αυτές ακόμη να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές, για τις 2 λυόμενες αίθουσες του 15ου Νηπιαγωγείου δεν υπάρχει καμιά απολύτως εξέλιξη.

Έχοντας επίσης υπόψη ότι οι γονείς των συγκεκριμένων νήπιων και προνήπιων είναι εξαιρετικά αρνητικοί στη μεταφορά τους με λεωφορείο,

Ερωτάσθε συγκεκριμένα:

 • Σκοπεύετε να τοποθετήσετε λυόμενες αίθουσες στο Νηπιαγωγείο του Δροσερού κι αν ναι
 • Μπορείτε να μας δώσετε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση των δύο λυόμενων αυτών αιθουσών;

 Ερώτηση 2η:

Κ. Αντιδήμαρχε,

Από το Μάιο του 2020, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης σας κατέθεσε αίτημα για ηχητικές σημάνσεις στα φανάρια της πόλης μας.

Το Σωματείο επανήλθε με συγκεκριμένη πρόταση στις 9/7/2020.

Με δεδομένο ότι:

 • έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες από την κατάθεση του αιτήματος των συμπολιτών μας
 • υπάρχει συγκεκριμένη προσφορά ύψους 19.000 ευρώ
 • το να ζούμε σε μια πόλη ανθρώπινη και φιλική είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ μας

Ερωτάσθε:

 • Σκοπεύετε να υλοποιήσετε το απόλυτα δίκαιο αίτημα της Ένωσης Τυφλών Θράκης και πότε;

 Ερώτηση 3η:

κ. Δήμαρχε

επανερχόμαστε για άλλη μια φορά και δε θα κουραστούμε να το κάνουμε για ένα από τα σοβαρά θέματα της πόλης μας που είναι το κολυμβητήριο. Δυστυχώς για τους συνδημότες μας η λέξη «κολυμβητήριο» κατάντησε να είναι ανέκδοτο.  Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε τα δικά σας λεγόμενα αλλά και του αντιδημάρχου σας, που πριν από λίγους μήνες μας δείχνατε ηλεκτρονικά το νέο μικρό κλειστό κολυμβητήριο, που θα γινόταν στο χώρο του ΔΑΚ. Η σιγουριά σας ότι θα ήταν έτοιμο το Σεπτέμβριο του 2020, ήταν αξιοπρόσεκτη ή μάλλον αφελής, εκ του αποτελέσματος;  Δυστυχώς για άλλη μια φορά διαψευστήκατε κι αυτό ήταν δυστυχώς που περιμέναμε όλοι. Τα παιδιά όμως γιατί πρέπει να πληρώνουν αυτή την ανεπάρκεια τόσων χρόνων αλλά και την κοροϊδία όλων των δημοτικών αρχών.

Ερωτάσθε

 • Ποια είναι τα σχέδια για τα δύο(!) κολυμβητήρια τα οποία υποσχεθήκατε ότι θα αποκτήσει η πόλη μας;
 • Βρήκατε χώρο για την κατασκευή του δεύτερου κολυμβητηρίου αφού τελικά στο ΔΑΚ δε χωράει;
 • Γιατί δεν αποπερατώσατε το υπάρχον κολυμβητήριο αφού ήταν εφικτό να λειτουργήσει, σύμφωνα με τα λεγόμενα της διευθύντριας των τεχνικών Υπηρεσιών, ύστερα από ερώτηση της δημοτικής μας παράταξης στα τέλη του 2019 και ήδη είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή οι εργασίες;

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

Οι σκέψεις όλων μας τούτες τις ώρες είναι με τον δοκιμαζόμενο λαό της Αρμενίας που μάχεται για τον τόπο του, για την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία του.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης μας και ζητούμε να σταματήσει η ενεργή παρέμβαση τρίτων χωρών που υπονομεύουν τις προσπάθειες για να προχωρήσει η εκεχειρία στην περιοχή.

Ζητούμε από τους διεθνούς οργανισμούς, τη διεθνή κοινότητα να μην κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους, να μη μένουν απαθείς στο έγκλημα που σήμερα συντελείται.

Οφείλουν όλοι, η διεθνής κοινότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, να προχωρήσουν άμεσα σε κυρώσεις και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να επανεκκινηθούν οι διαπραγματεύσεις στη βάση του διεθνούς δικαίου και υπό την αιγίδα της ομάδας του Μινσκ.

Στέλνουμε από την πόλη της Ξάνθης το μήνυμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Αρμενίας και καταδικάζουμε την επίθεση των Αζέρων σε αμάχους στην πόλη Στεπανακέρτ.

 

Προτάσεις για τη στήριξη της αρμενικής κοινότητας Ξάνθης

 1. Προτείνουμε ο Δήμος Ξάνθης να συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 18 Οκτωβρίου, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας, από την αρμενική κοινότητα Ξάνθης, εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξη στον αρμενικό λαό.
 2. Να δοθεί συμβολική οικονομική συνεισφορά στην προσπάθεια συλλογής υλικών στήριξης από την αρμενική κοινότητα Ξάνθης.

ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ

Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Αριάνα Παπαϊωάννου

Νίκος Ανταμπούφης