Α.Παπαϊωάννου: γιατί εξαιρέθηκε από τη δίχρονη προσχολική αγωγή ο οικισμός του Δροσερού;

Για το θέμα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής, το οποίο συζητήθηκε στην οικονομική επιτροπή του Δήμου και εν συνεχεία στο δημοτικό συμβούλιο, παρενέβη στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η δημοτική σύμβουλος κ. Αριάνα Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας ότι κατά τη συζήτηση του θέματος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, και παρά τις διευκρινήσεις που ζητήθηκαν από το Δήμαρχο Ξάνθης και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, δεν δόθηκαν επαρκείς και πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα γιατί στην εισήγηση του θέματος προβλεπόταν η τοποθέτηση δέκα βάσεων για κατασκευή προκάτ αιθουσών αντί για δώδεκα, που βάση των αριθμητικών δεδομένων εισηγήθηκε η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κ. Παπαϊωάννου υπενθύμισε ότι κατά την επίσκεψη του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε στο Δήμαρχο Ξάνθης, το Δεκέμβριο του 2019 , στην οποία συζητήθηκε το θέμα , ο Δήμαρχος συμφώνησε με την εισήγηση και δεσμεύθηκε για την έγκαιρη κατασκευή των 12 αιθουσών.

Υπογράμμισε επίσης ότι από το σχολικό έτος 2020-2021 η δίχρονη προσχολική αγωγή είναι υποχρεωτική σε όλη τη χώρα, όπως και στο Δήμο Ξάνθης, αναρωτήθηκε τι μπορεί να άλλαξε από το Δεκέμβριο μέχρι σήμερα που να μπορεί να επεξηγήσει την εξαίρεση του Νηπιαγωγείου του Δροσερού από την κατασκευή των υποδομών για δύο αίθουσες και επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή οφείλει να απαντήσει.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο οικισμός Δροσερού, στο δημοτικό σχολείο του οποίου η ίδια υπηρετεί εννέα χρόνια, είναι διαχρονικά παραμελημένος, με τα ‘ φώτα’ να πέφτουν πάνω του μόνο σε προεκλογικές περιόδους , ενώ υπενθύμισε ότι εδώ και ένα χρόνο το δημοτικό σχολείο Δροσερού ζητά την κατασκευή μιας αίθουσας για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών του σχολείου, αίτημα το οποίο δεν ικανοποιήθηκε από την προηγούμενη και τη νυν δημοτική αρχή