Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης για τη διαχείριση του Covid-19

ΞΑΝΘΗ  19-6-2020

Οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Ξάνθς, Σάββας Μελισσόπουλος – ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ, Γεώργιος Χατζηθεοδώρου – ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ και Πασχάλης  Λύρατζης – ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ, στα πλαίσια των συναντήσεων που πραγματοποιούν με θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας, εξ’ αιτίας των νέων κρουσμάτων της πανδημίας, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 17-6-2020, τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ξάνθης κ. Ευφραιμίδη Νικόλαο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τον κ. Ευφραιμίδη να επισημαίνει αρχικά ότι εδώ και μερικές ημέρες ο συντονισμός της αντιμετώπισης του Covid-19 ανατέθηκε στην Περιφέρεια, μετά από απόφαση που λήφθηκε στην τελευταία ευρεία σύσκεψη με όλους τους τοπικούς φορείς, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά.

Ο κ. Ευφραιμίδης, ως νέος συντονιστής της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας στην περιοχής μας, προχώρησε σε πληρέστατη και αναλυτική ενημέρωση για ότι έχει συμβεί μέχρι σήμερα σχετικά με το ζήτημα αυτό, αλλά και για τις μελλοντικές κινήσεις και πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν.

Μέσα από τη συνάντηση έγινε κατανοητό πως η έως τώρα τοπική αδράνεια, η παντελής έλλειψη σχεδιασμού, η ανικανότητα οργάνωσης, καθώς και η επιπόλαιη και αμελής διαχείριση του προβλήματος είναι τα στοιχεία που οδήγησαν σε μια νέα έξαρση του προβλήματος και σε έναν άδικο στιγματισμό της πόλης μας σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Οι οικονομικές καταστροφικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης που από ότι φαίνεται επανήλθε στην περιοχή μας, απαιτούν τώρα συστράτευση όλων μας, οργανωμένες και άμεσες κινήσεις και όχι βέβαια επικοινωνιακού χαρακτήρα πρακτικές προβολής ή διανομής τροφίμων και υλικών, θαρρείς και απευθυνόμαστε σε ένα λαό που βρίσκεται στα όρια της φτώχιας και της παρακμής.   

Τέλος, ο κ. Ευφραιμίδης δεσμεύτηκε ότι θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου, ενημερώνοντάς τους βήμα προς βήμα για την πορεία της πανδημίας, αλλά και για τις υποστηρικτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Πολιτεία, για την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής μας.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων, ευχαρίστησαν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την πλήρη ενημέρωση και τη συνεργασία και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τις προσπάθειες της Περιφέρειας για την αποφυγή διασποράς του Covid-19, αλλά και όλες εκείνες τις ενέργειες που αποσκοπούν στην ανάκαμψη της  οικονομίας και των επαγγελματιών του Δήμου μας.

 ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ

 ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

ΣΑΒΒΑΣ  ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

 ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΠΑΣΧΑΛΗΣ  ΛΥΡΑΤΖΗΣ   

ΝΕΑ  ΞΑΝΘΗ