ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δήμαρχε, να τον χαίρεσαι τον συνεργάτη σου στο μνημόνιο!

oraiokastro2Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, όλη την προηγούμενη εβδομάδα, πρωταγωνίστησε με αρνητικό τρόπο στο ζήτημα που προέκυψε από την ακατανόητη και απαράδεκτη απόφαση γονέων του δήμου του να εμποδίσουν την χρήση σχολικών χώρων, εκτός ωρών διδασκαλίας, για την εκπαίδευση προσφυγόπουλων. Ο δήμαρχος ενός προσφυγικού δήμου όπως αυτός του Ωραιοκάστρου, τώρα αλλά και παλιότερα, χρησιμοποίησε λόγο διχαστικό, ρατσιστικό και ενίσχυσε τις φωνές μίσους κατά των προσφύγων. Η στάση του αποτελεί πλέον αντικείμενο δικαστικής έρευνας.

Δυστυχώς, τις ίδιες ημέρες, ο δήμαρχος Ξάνθης ποζάριζε περιχαρής δίπλα στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας των δύο Δήμων. Τι να πρωτοθαυμάσουμε! Τη χαρά της συνεργασίας με δήμαρχο που ο λόγος του και τα έργα του διέπονται από τη λογική του μίσους; Τα επιχειρήματα ακροδεξιάς έμπνευσης σχετικά με τους πρόσφυγές; Την άγνοια του δημάρχου μας για όλα τα παραπάνω; Την ταχύτητα (δεκαπέντε ημέρες) με την οποία υλοποιήθηκε η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου;

Φροντίσαμε από νωρίς και πριν τα γεγονότα να πληροφορήσουμε τον κ. δήμαρχο για την ατυχή επιλογή του. Καταψηφίσαμε την πρότασή του για συνεργασία με τον εν λόγω δήμαρχο. Εκλάβαμε ως ανέκδοτο την εισήγηση για «…αποδοχή της συνεργασίας και συνένωσης των δυνάμεών τους, ώστε να αναδείξουν την πολιτισμική παράδοση των δήμων τους. Η συνεργασία …. προσδίδει και στους δύο Δήμους έναν έντονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα».

Δυστυχώς, ο κ. δήμαρχος αντιλαμβάνεται το σοβαρό ζήτημα των συνεργασιών μεταξύ δήμων ως ένα επικοινωνιακό γεγονός που ευκαιριακά θα εξυπηρετήσει αμφότερους τους δημάρχους και τους σχεδιασμούς τους. Η συνεργασία μεταξύ δήμων είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό που χρειάζεται σχέδιο, στόχους και αρχές.

Ντρεπόμαστε που έστω κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης επέλεξε να συνεργαστεί με τον συγκεκριμένο δήμαρχο. Θα είχε ενδιαφέρον η τοποθέτηση του κ. δημάρχου Ξάνθης για τη στάση του δημάρχου – συνεργάτη του και την ουσία των γεγονότων στον δήμο Ωραιόκαστρου. Αναμένουμε απάντηση τώρα που ενημερώθηκε.

Ξάνθη, 19/9/2016