Δελτίο τύπου: Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

Πολίτες για την ΞάνθηΗ επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης στο facebook περιέχει ανάρτηση με το σήμα του Δήμου Ξάνθης και σύνθημα υπέρ του ΝΑΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα. Πριν βιαστούν ο διαχειριστής της σελίδας και ο κ. Δήμαρχος να μας διαψεύσουν δηλώνοντας ότι πρόκειται για την «ομόφωνη» απόφαση της ΚΕΔΕ, ας σημειώσουμε τα παρακάτω:
α) Η ανάρτηση πουθενά δεν παραπέμπει στην ΚΕΔΕ παρά μόνο αν επιλεγεί. Ξεκάθαρα παραπλανά προσπαθώντας να φαίνεται ότι πρόκειται για απόφαση του Δήμου Ξάνθης.
β) Το περιεχόμενο της ανάρτησης αναφέρεται επιλεκτικά σε έναν υπότιτλο της απόφασης της ΚΕΔΕ.
γ) Η απόφαση της ΚΕΔΕ δεν ήταν ομόφωνη.
Η πολυδιαφημισμένη «ανεξαρτησία» του κ. Δημάρχου, πολύ γρήγορα ξέφτισε. Δυστυχώς παρακολουθούμε έναν Δήμαρχο που φέρεται ως κομματάρχης και θεωρεί τον Δήμο Ξάνθης ως εργαλείο κομματικής ανέλιξης και παρακολούθημα προσωπικών επιλογών δικών του ή και άλλων, σε τοπικό ή και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Δεν μας προξενεί έκπληξη μια τέτοια αντίληψη για την αυτοδιοίκηση διότι έγκαιρα είχαμε καταγγείλει ως υποκριτική την στάση της δήθεν «ανεξαρτησίας». Ούτε μας προξενούν έκπληξη οι παρελκυστικές τακτικές του Δήμου ώστε να ορθώσει εμπόδια σε όσους θέλουν να μιλήσουν υπέρ του ΟΧΙ. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η αντίληψη της Δημοτικής Αρχής για το Δήμο Ξάνθης είναι αυτή του ιδιοκτήτη που νέμεται την περιουσία του.
Εκείνο που μας ανησυχεί είναι το γεγονός ότι η τακτική διαχείρισης που έχει επιλεγεί από τη Δημοτική Αρχή, υποβαθμίζει το Δήμο Ξάνθης, τις λειτουργίες του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι διχαστική απέναντι στους δημότες.
Μπροστά στις κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας και εν όψει ενός σημαντικού δημοψηφίσματος η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξάνθης αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και λειτουργεί με μικροκομματικές λογικές. Έστω και τώρα οφείλει να λειτουργήσει ως Δημοτική Αρχή όλων των Ξανθιωτών.