Δελτίο Τύπου 18/9/2014

Πολίτες για την Ξάνθη

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, Ξάνθη

Η δημοτική μας κίνηση συμμετείχε για 5η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου και απέσπασε μεγαλύτερο ποσοστό από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Στηρίχθηκε τόσο από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όσο και από τους Οικολόγους Πράσινους. Αποτελείται δε από ανθρώπους που προέρχονται από πολλούς κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους χωρίς αποκλεισμούς και με απαραίτητη προϋπόθεση την ειλικρίνεια, τη μη συμμετοχή σε υφιστάμενους μηχανισμούς και την προσφορά για το κοινό όφελος της κοινωνίας και του τόπου μας. Ως εκ τούτου, ο τίτλος: «ΣΥΡΙΖΑ: «Πατώσαμε» αλλά δεν φταίει ο Ανταμπούφης» είναι τουλάχιστον άστοχος και σίγουρα ανακριβής. Το ίδιο άρθρο άλλωστε αναφέρεται στο Γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ξάνθης: «Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στις επιλογές που έγιναν και στην υποχώρηση της επιρροής της παράταξης που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης…».

Διαφωνούμε με την τακτική της μετεκλογικής ανάλυσης του αποτελέσματός μας μέσα από τη μονοσήμαντη στήριξη (Γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτή Ν. Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς πρωτίστως να έχουμε ερωτηθεί εμείς οι ίδιοι ως κίνηση για τη δική μας οπτική για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η δημιουργία εντυπώσεων είναι τακτική που δεν αρμόζει ούτε σε εμάς αλλά ούτε και σε σοβαρά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εξυπηρετεί όμως μόνο στον κιτρινισμό. Πιστοί πάντα στην αρχή μας μεταξύ λόγου και πράξης και με όσα μέσα διαθέτουμε θα εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, αναλαμβάνοντας το κόστος για πραγματικές αλλά και φανταστικές συμμαχίες, σεβόμενοι τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.

Γραφείο Τύπου «Πολιτών για την Ξάνθη»