ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πολίτες για την ΞάνθηΣτην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δέκα ημέρες πριν τις εκλογές βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Ο αντιδήμαρχος (κ. Μπένης) αντιπολιτευόταν τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου (κ. Δημαρχόπουλο) και ο έτερος αντιδήμαρχος (κ. Φανουράκης) αντιπολιτευόταν αυτούς τους δύο. Και οι τρεις, διεκδικώντας τη συνέχιση του «επιτυχημένου» έργου τους στο Δήμο και μέσα από διαφορετικούς συνδυασμούς, εξακολουθούν μέχρι την τελευταία προεκλογική ημέρα να βρίσκονται στις θέσεις τους και να παίρνουν αποφάσεις.
Πρόσφατο παράδειγμα η περίπτωση της απευθείας ανάθεσης έργου 15000 € από τον κ. Μπένη κάτω από συνθήκες οι οποίες δεν είναι ευδιάκριτες ως προς την σκοπιμότητα τους, όπως δημόσια αναφέρθηκε από συμπολίτη μας. Συνήθως, οι ερωτήσεις που θέτουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν στόχο να υπάρχει δημόσια ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν στο Δήμο και να αναδεικνύονται ζητήματα που είναι σημαντικά. Αυτή τη φορά η ερώτηση τέθηκε δημόσια από συμπολίτη μας με τρόπο που αρμόζει σε ενεργούς πολίτες. Επειδή δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι την Κυριακή άλλη συνεδρίαση, συμπληρώνουμε και εμείς τις δικές μας ερωτήσεις:

  • α) Η περίπτωση της συγκεκριμένης απευθείας ανάθεσης έργου είναι η μοναδική που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Μπένης;
  • β) Αν όχι, τότε ποιο είναι το συνολικό ποσό που δόθηκε με απευθείας αναθέσεις κατά το τελευταίο εξάμηνο και μετά την ανακοίνωση της καθόδου του στις εκλογές ως υποψήφιου δημάρχου;
  • γ) Ο τίτλος «ΣΥΜΜΕΤΤΕΧΩ» σημαίνει ότι εμείς ως πολίτες ψηφίζουμε και εγώ για πέντε χρόνια ως Δήμαρχος αναθέτω;

Οι πολίτες του Δήμου Ξάνθης περιμένουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν. Οι ίδιοι μπορούν να δώσουν τη δική τους απάντηση σε λίγες ημέρες, την Κυριακή των δημοτικών εκλογών. Είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε με τις υποσχέσεις, τα κούφια λόγια, τους ανθρώπους (επαγγελματίες πλέον) του πολιτικού κατεστημένου και τις πρακτικές του παρελθόντος.
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ έχουμε τη θέληση να απαλλάξουμε το Δήμο από αυτές τις αντιλήψεις και γνωρίζουμε τον τρόπο να το κάνουμε. Ζητούμε από τους συμπολίτες μας να μας δώσουν τη δύναμη να το κάνουμε.
Καλούμε κάθε δημότη/τισα να αποφασίσει με τη ψήφο του/της την ερχόμενη Κυριακή, την ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ αυτού του έργου στους ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ και τον Νίκο Ανταμπούφη.