… ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑ

Πολίτες για την ΞάνθηΟ δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης, θέλοντας να συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική περίοδο, αποφάσισε να κάνει επίδειξη «πυγμής» και καλαισθησίας. Την Τετάρτη 7/5/2014 έστειλε, με εντολή του και απροειδοποίητα, συνεργείο του Δήμου και απομάκρυνε από τον χώρο της πλατείας, πρόχειρη κατασκευή που προοριζόταν για περίπτερο προβολής του συνδυασμού μας.

Η αυθαίρετη ενέργειά του έρχεται να συμπληρώσει την προσπάθεια να εμφανιστεί ως ομόφωνη η απόφαση της διαπαραταξιακής για την προεκλογική περίοδο. Αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι τιμωρούμαστε διότι αρνηθήκαμε να υπογράψουμε το πρακτικό που μας προτάθηκε επειδή ψευδώς αναφέρεται σε ομόφωνη απόφαση. Η απόφασή του είναι αντιδημοκρατική και δυναμιτίζει το προεκλογικό κλίμα στο Δήμο μας. Πρόκειται για πράξη αλαζονείας που φανερώνει την εκτίμηση που δείχνει κανείς στις δημοκρατικές διαδικασίες και στην ελευθερία διακίνησης των ιδεών.

Ο κ. Στυλιανίδης επικαλείται λόγους καλαισθησίας για να δικαιολογήσει την απόφασή του. Παρακάμπτοντας τις όψιμες εικαστικές του ανησυχίες, ας θέσουμε μερικά ερωτήματα:

 α) Το ίδιο περίπτερο χρησιμοποιήθηκε στον ίδιο χώρο κατά τις βουλευτικές εκλογές του 2012. Τότε γιατί δεν ήταν ακαλαίσθητο και γιατί δεν απομακρύνθηκε;

β) Πότε άλλοτε αξίωσε με εντολή του να απομακρυνθεί άμεσα παρόμοια κατασκευή;

γ) Η πόλη είναι γεμάτη παράνομα αναρτημένα μπάνερς για συναυλία γνωστού τραγουδιστή και ενός άλλοτε πολιτικού «αστέρα». Αυτά παραμένουν κρεμασμένα για μέρες επειδή είναι καλαίσθητα;

δ) Η επιλεκτική στάση του δημάρχου κατά του συνδυασμού μας συμβάλλει στο ήπιο κλίμα που μέχρι τώρα επικρατεί;

Η δική μας απάντηση στις αυθαίρετες αποφάσεις του δημάρχου είναι ότι, ως συνδυασμός, θα πράξουμε σύμφωνα με τα δικαιώματά μας και τις προβλέψεις του νόμου.

Η απάντηση των πολιτών θα έρθει την Κυριακή 18/5/2014.