Με αέρα νίκης η ανοικτή συγκέντρωση για το Δήμο Ξάνθης (βίντεο)

Στην ανοικτή συγκέντρωση με στόχο τη συγκρότηση εκλογικού σχήματος για τις Δημοτικές Εκλογές 2014 στο Δήμο Ξάνθης  που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο ELISSO  η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τον Δήμο Ξάνθης και ο Νίκος Ανταμπούφης έχοντας το σύνθημα «Οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον του Δήμου Ξάνθης», παρευρέθηκε αρκετός κόσμος παρά την κακοκαιρία που επικράτησε από νωρίς το πρωί της Κυριακής. Ο κόσμος δεν προερχόταν μόνο από τον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπήρχαν και απλοί πολίτες οι οποίοι αφού άκουσαν την εισήγηση του Νίκου Ανταμπούφη, μίλησαν με θάρρος και πολλές φορές αγανάκτηση για τα μέχρι τώρα γενόμενα στο Δήμο Ξάνθης.

Έπειτα από την ομιλία του Νίκου Ανταμπούφη ο Δημήτρης Αδαμίδης παρουσίασε ένα σύντομο πλαίσιο αρχών και ιδεών για την πόλη της Ξάνθης ενώ η Βάσω Αγοραστού ανέπτυξε το ζήτημα της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και της Αλλελεγγύης.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος με διάφορες απόψεις που αφορούσαν ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για το Δήμο, οι οποίες καταγράφηκαν ώστε να ληφθούν υπ” όψιν στο μέλλον.

DSC08825

Στην εισήγησή του, ο Νίκος Ανταμπούφης έκανε λόγο «για τη δημιουργία και υπεράσπιση ενός δήμου που όλοι μας αξίζουμε αλλά στερηθήκαμε τα τελευταία σαράντα χρόνια» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Κατέθεσε δε επιγραμματικά άξονες και προτάσεις για μια σειρά ζωτικών ζητημάτων που αποτελούν αιχμή των «Πολιτών για την Ξάνθη» όπως ανακύκλωση, καθαριότητα, νερό, δημόσιοι χώροι, τραπεζοκαθίσματα, κυκλοφοριακό, ποδηλατόδρομοι, αποκέντρωση, τουρισμός, πολιτισμός, πανεπιστήμιο, δομές αλληλεγγύης κ.α. Χαρακτηριστική ήταν η άποψη για ανάγκη οικονομικών ελέγχων τόσο στη ΔΕΥΑΞ όσο και σε όλο τον Δήμο. Κεντρική ιδέα αποτέλεσε η άποψη της ενεργής συμμετοχής του δημότη στα δρώμενα του Δήμου Ξάνθης έχοντας τη δυνατότητα να αποφασίζει για το μέλλον του τόπου του.

DSC08821

Στη συγκέντρωση παραυρέθηκε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο  Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χατζηθεοδώρου και ο Νίκος Καλιαμπάκας, οι οποίοι διευκρίνισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει απλώς στο κάλεσμα της δημοτικής παράταξης. Επίσης βρέθηκαν στελέχη της μειονότητας όπως ο Χασάν Μαλκότς και ο Χουσεΐν Μπαντάκ, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού. Από τη συνάντηση απείχαν όλες οι άλλες παρατάξεις.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: